čtvrtek 11. února 2016

The Longest Ride ( Nejdelší Jízda )

„Dva životní příběhy - Jeden osud“

Už dlouho jsem vám sem chtěla dát právě tenhle film, ale vždycky se našlo něco aktuálnějšího. Konečně jsem se dostala k tomu, co jsem měla udělat už dávno.

Film vypráví o mladém rodeo jezdci Lukovi (Scott Eastwood), který se snaží vrátit po své nehodě zpátky na vrchol. Jednou se na svých závodech potká s ambiciózní studentkou Sophií (Britt Robertson), jenž se připravuje na svoji první velkou práci v New- Yorku. Zažívají spolu romantické chvíle a je jim spolu dobře, i když nevědí, jestli vůbec jejich vztah má budoucnost. Všechno se změní, když jednou v noci zachrání život jednomu staršímu muži - Irovi (Alan Alda). Ira vypráví skrz své dopisy, věnované zesnulé manželce Ruth (Oona Chaplin) svůj životní příběh. Sophie v nich nachází spoustu krásných momentů a zjistí, že jeden skoro obyčejný muž může být inspirací jak pro ni, tak i pro Luka.




Moc se mi líbí, jak jsou jednotlivé postavy v příběhu vykreslené. Řekla bych, že film není rozdělený na nějaké dobro a zlo, ale jen na obyčejné lidi s neobyčejnými vlastnostmi. Autor knihy (Nicholas Sparks) se rozhodl, napsat příběh v retrospektivním vyprávění. Jestli se bojíte, že nepoznáte dobu, kdy jste v minulosti, tak nemějte obavy, protože ve filmu je to velmi pěkně rozdělené. Je krásné, jak Sophie chodí za Irou, aby se dozvěděla něco víc o jeho životě a je skoro jediná, s kým Ira umí komunikovat.
Herecké výkony jsou skvělé. Někteří herci jsou víc známí, někteří méně, ale řekla bych, že na kvalitě to nic nemění. Ve snímku můžeme vidět například herečku Britt Robertson, která hrála např. v Avalonské Střední (Disney Channel), Tomorrowland a The First Time. Docela bych si přála,aby hrála ve více filmech.

V tomhle filmu asi nenajdu nic, co bych vyloženě řekla, že se mi nelíbí. Možná, když se podívám do jaké doby jsou zasazené Irovy vzpomínky, tak asi to, ale jen kvůli tomu, že moc nemusím období druhé sv. války. Ale to záleží na názorů každého jednotlivce. Je pozoruhodné, jak se mění vztah jednoho páru. Stydlivý chlapec pozve dívku ven, později se do sebe zamilují a myslí si, že už to ani lepší být nemůže. Jenže pak se stane něco, co by ani jeden z nich nečekal a jejich vztah začne pomalu upadat. Jestli se k sobě vrátí nebo ne, to musíte zjistit sami. Určitě se na film podívejte. 

Mějte se krásně,


Vaše Katie

1 komentář:

  1. nevím zda čtete i ebooky novinka: tajneknihy.cz sekce Lit.faktu pecka: Inkvizice v Čechách po 400 letech nebo sekce Historie-Dějiny České , velmi stará kniha oskenovaná a našimi dějinami. Pokud znáte někoho kdo čte ebooky pošlete mu odkaz - tak dík e-knihmol

    OdpovědětVymazat